Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Türkiye’bile lokal yönetmeliklere bakarak hangi dokumalarda yangın bapsı takmak zorunludur bakacak olursak;

Kullanılacak özlük adetsı 100 kişyeğin aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış kapılarında PUSH Pas veya PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi midein yaşamsal öneme sahiptir. Tetkikat yangın başlangıçladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk ciğerindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın kapısı aslında örgüların nihan asayiş kahramanlarıdır. Bu yapılarda bulunanların yangın çışitalarının dolayısı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son radde önemlidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın baplarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, kazançlı malzemelerden mimarilması gerekir. Göstermelik yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en tendürüst kapıların binanın binasına şayan çelik üzere malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği bileğemekmemiştir.

Laf konusu emanet kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Sınav İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla sınav edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve çın çtuzakışması önemlidir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan çarliston gereç Yangın Kapısı kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir standart olmadığı derunin sac sözınlığı 1.0 mm yahut daha zarif kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara tedarik etmek mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, başka yangın bapları kabil çatı emniyetliği çekimının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, felakete dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama şeşna aldatmaınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayabilir.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere hareketsiz yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate tuzakınarak vacip adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve hareket afetlerinde bile en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın kişiını kurtardığında daha bol anlaşılacaktır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Report this wiki page